fbpx

Slik arrangerer du et vellykket kick-off!

fangenefafortet-oslo-voksenbursdag

Aktiviteter som krever samarbeid passer perfekt når dere skal arrangere Kick-off på jobben
Aller best er det å velge aktiviteter der alle blir tvunget til å tenke litt utenfor boksen.– Fangene på Fortet er et aktivitetssenter inspirert av TV-serien med samme navn. Her må deltagerne løse oppgaver for å komme seg gjennom rommene og samler poeng underveis, sier daglig leder ved Fangene på fortet i Oslo, Albert Buli.
Oppgavene kan være både fysiske, tekniske og strategisk krevende, men alle har en ting til felles.

– For å løse dem, må alle på laget dra lasset sammen, sier han.

Her er seks faktorer som må være på plass for at dere skal få en vellykket kick off:

 

Samarbeid
Samarbeid er en viktig faktor hvis man skal lykkes som et team – både på jobben og på Fangene på fortet.

– Hos oss skal alle være med på å løse oppgavene. Noen står kanskje mest og heier og kommer med råd, mens de andre har mer konkrete oppgaver. Lagene består av 3-5 personer, og vinnerlaget er det som klare å samle flest poeng på gitt tid, sier Buli.

Lagene velger selv om de vil bruke en og en halv, to eller to og en halv time på oppgavene.

 

Alt på ett sted
Et jobbevent består gjerne av flere elementer, og det beste er dersom både møte, bespisning og sosialt samvær kan foregå på samme sted.

– På Fangene på fortet har vi møterom med plass til alt fra tre til 120 personer, og vi kan servere både lunsj og middag hos oss. Mange av de gode tilbakemeldingene vi får dreier seg om akkurat det at alt skjer på ett sted, sier Buli.

 

Kreativitet og energi
Nye prosjekter krever klare og kreative hoder, og kreativiteten får en virkelig boost på vei gjennom de 45 cellene på Fangene på fortet.

– Samtidig får dere bruke masse energi hvis dere ønsker det. Her kan hver gruppe selv velge om de vil satse på celler der de må være i mye fysisk aktivitet, celler der de må bruke hodet mye, celler der de må tenke kreativt eller en kombinasjon av dette, sier Buli.

 

Humor
Det å ha det moro sammen og oppleve noe litt annet enn det hverdagen bringer med seg er viktig både for arbeidsmiljø og produktivitet.
– Det er positivt å kjenne litt på stresset for så å ha det gøy sammen etterpå. Etter at runden gjennom cellene er ferdig, får alle lagene med seg en utskrift med sine resultater. Da er det fint å kunne sette seg ned med en drink sammen og diskutere det man har vært gjennom og hvordan laget gjorde det, sier han.

 

God mat og drikke
Uten mat og drikke, duger som kjent helten ikke. God mat og drikke er derfor en forutsetning for at bedriftens kick-off skal bli vellykket.

– Dersom dere ønsker pizza, fikser vi det her. Nydalen har for øvrig mange gode restauranter som konkurrerer med restaurantene i Oslo sentrum, og vi samarbeider med flere av disse, sier han.

 

Plass til alle
Det å finne et opplegg som passer til en hver bedrift – uansett størrelse – kan være vanskelig. Det er imidlertid ikke umulig.

– Blant de 100 000 personene som besøker oss hvert år, utgjør omtrent 70 prosent bedrifter. Den ene dagen kan det komme en avdeling på fire personer, mens det neste dag kommer en hel bedrift med 240 personer, sier Buli.

Er dere få, kan dere konkurrere mot andre lag som er der samtidig, og er dere mange kan eventuelt noen ta seg noe å drikke mens de andre begynner å løse oppgaver.

Når alle cellene er i bruk, er det plass til 120 personer om gangen.

 

Hvem utfordrer du?